logo

Enkele mededelingen

februari
2018

cultuurreis.

Cultuurreis naar Polen van 3 tot 10 september 2018

Davidsfonds afdeling Noorderwijk-Morkhoven organiseert een busreis naar Polen, met als hoofdverblijf het domein Gosciniec pod Zajacem in Ostrowina-Olesnica, beter bekend als het gloednieuwe gastenverblijf van de Noorderwijkse aannemer Gust Beirinckx.
De reis zit boordevol met geleide bezoeken aan musea en sites met een hoge score wat betreft verhouding prijs/kwaliteit. Worden onder meer bezocht: Dresden, Wroclaw, Auschwitz, Krakau en een aantal bezienswaardigheden in Silezië.
Ook Davidsfondsleden uit Herentals zijn welkom en dienen dan wel vlug hun belangstelling te laten weten bij voorzitter Jos Vermeulen (tel. 014/262407)
Je vindt hier het volledige programma van deze reis.

februari
2018

Boek publicatie.

amulet Wij stellen je op de hoogte van de uitgave van een derde boek door een lid van Davidsfonds Herentals. Lode Bolckmans publiceerde bij Boekscout "De Amulet".
In dit boek behandelt de schrijver een aantal dramatische gebeurtenissen in een gebroken gezin. Toch blijft de moeder hoopvol uitzien aan warmte en liefde. Het boek is online te bestellen bij boekscout (https://www.boekscout.nl), te verkrijgen bij de boekhandel of bij de auteur. Vaste prijs : 21,99 €

februari
2018

Een streepje Francken

stem Voorstelling "Een streepje Francken" in de Sint- Waldetrudiskerk op Zaterdag 21 april 2018 om 20.00 uur.

In 2016 was het 400 jaar geleden dat Frans Francken I in Antwerpen overleed.en in 2018 is het 400 jaar geleden dat Ambrosius Francken I in Antwerpen overleed.
De Franckendynastie speelde een vooraanstaande rol in de Antwerpse kunstwereld van de 17e eeuw. Beide broers, Frans en Ambrosius, werden in Herentals geboren. De Herentalse Sint-Waldetrudiskerk bevat 9 altaarstukken en schilderijen van de hand van verschillende leden van de familie Francken.
Voor de Herentalse cultuurraad een uitgelezen aanleiding om de Franckens en hun werk in 2018 eens bijzonder in de verf te zetten. Een vijftiental Herentalse cultuurverenigingen en individuele artiesten lieten zich door de schilderijen van de Franckens inspireren en brengen hun hoogst persoonlijke eerbetoon aan de werken van de familie Francken die al bijna 400 jaar of langer in de Sint-Waldetrudiskerk hangen.
Wij reserveerden een (beperkt) aantal kaartjes voor dit cultureel gebeuren voor onze leden aan de voorkeurprijs van 10 €.
Je kan jouw kaartjes reserveren bij bestuurslid Hubert Vanooteghem 014/216535 hubert.vanooteghem@skynet.be.
Na storting van het verschuldigde bedrag op rekening BE82 413-2091331-68 van DF Herentals worden de kaartjes thuis bezorgd of liggen ze aan de balie op naam. Er zijn geen voorbehouden plaatsen dus kom op tijd.

sept.
2017

Aankondiging boekpresentatie

stem

Davidsfondsleden uit Herentals zijn hartelijk welkom op de boekpresentatie van het boek "STEM" van Daan Esch, zoon van ons lid Walter Esch.
Deze presentatie vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017 om 20 uur in de blauwe zaal van De Singel.
Sopraan Hendrickje Van kerckhove en pianiste Inge Spinette luisteren de boekpresentatie op met barokaria's van Händel en anderen.
Prijs: 12 € (-19 jaar : 8 €)

"STEM" is een aangrijpende historische roman geïnspireerd door de tragische levens van de castraatzangers in de 17⁰ eeuw. Het is een allegorie over de broze kracht van de stem en de verwoestende impact van zwijgen.

sept.
2017

hernieuwing
lidmaatschap

Hernieuwing van het lidmaatschap

Het nieuwe seizoen (2017-2018) komt eraan en we zijn ervan overtuigd dat je tijd zal vinden om je Davidsfonds-cultuurkaart te hernieuwen.


Onderstaande info (en nog wat extra info) vind je ook op volgende linkHoe je lidmaatschap vernieuwen of lid worden ?

Een plaatselijk bestuurslid bezorgt je alle nodige informatie:

  • De nieuwe cultuurgids vol informatie over het Davidsfonds en de beschrijving van de boeken en cd’s van dit seizoen.
  • Het keuzeformulier waarop je jouw keuzes kan invullen.
  • Het voorlopige programma van Davidsfonds Herentals voor het nieuwe seizoen.

Op blz. 93 van de cultuurgids vind je de 2 verschillende formules om dit te doen. Er is geen verschil met vorig jaar.

Wil je, zoals de meeste leden, dit doen via formule 1, dan gaat het zo :

  • Schrijf op het keuzeformulier je keuzes op en tel de prijzen samen tot je minimum € 40 bereikt. Vergeet niet daarna de korting toe te passen.
  • Vul het bedrag voor de plaatselijke bijdrage in onder rubriek I.
  • Je doet het keuzeformulier bij een van onze bestuursleden in de bus. Op de achterflap van de cultuurgids vind je de naam en de coördinaten van het bestuurslid waar je jouw keuzeformulier kwijt kan, maar je mag het natuurlijk bij elk ander bestuurslid binnenbrengen. Je vindt de lijst van de bestuursleden op de pagina Vereniging. Indien je echter graag hebt dat we je lidmaatschap persoonlijk komen ophalen of regelen, bel dan even of stuur een mail.

Kies je voor formule 2, een lidmaatschap voor € 40 , dan stort je gewoon € 40 + de plaatselijke bijdrage op onze rekening en vermeldt extra "zonder boeken". Je hoeft het formulier dan niet binnen te brengen tenzij je extra gegevens wenst te vermelden (bv. e-mail wijziging, extra cultuurkaarten,...)Wanneer je lidmaatschap vernieuwen ?

We willen de lidmaatschapsvernieuwing tegen begin november in orde hebben, zodat de boeken en cd’s vóór Sinterklaas kunnen geleverd worden.
Graag hadden we dan ook je vernieuwing ontvangen vóór zaterdag 21 oktober.
Als we tegen die datum niets van je gehoord hebben, komen we in ieder geval eens langs.


De “plaatselijke bijdrage”

Net als andere jaren vragen wij ook een “plaatselijke bijdrage”. Die dient voor het delgen van de werkingskosten van de afdeling, vooral kopieer- en verzendingskosten. De bijdrage is dezelfde als vorige jaren.

  • € 8 als je de correspondentie per post wil ontvangen.
  • € 2 als je de correspondentie alleen via e-mail wil ontvangen.
    Zorg er dan zeker voor dat op het keuzeformulier je correcte e-mailadres staat.

Vul zelf het juiste bedrag voor je gekozen formule in op het keuzeformulier onder rubriek I: steun voor de plaatselijke afdeling.

 


Hoe je lidmaatschap betalen ?

We hopen dat je, als je kiest voor de normale formule, net als vorig jaar, zoveel mogelijk per overschrijving op onze bankrekening wilt betalen.
Nummer : BE82 413-2091331-68
Naam : Davidsfonds Herentals
Vermelding : lidmaatschap 17-18

Maar als je liever cash betaalt bij het binnenbrengen of ophalen van het keuzeformulier, dan kan dit ook.