Up

 

 

Junior Journalist-wedstrijd 2017

De Junior-Journalistwedstrijd van het Davidsfonds is een creatieve schrijfwedstrijd voor jongeren. Leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en de eerste graad middelbaar onderwijs van het KOSH daagden wij uit om hun schrijftalent met elkaar te meten in een tekst van maximaal 1000 woorden rond het thema " Hoe groen is onze blauwe planeet". We vroegen de deelnemers om een creatieve tekst, een eigenzinnig fantasieverhaal neer te schrijven rond dit thema.

De wedstrijd bestaat uit een lokaal en een provinciaal luik.
In de voorronde kiest men uit alle inzendingen van de Herentalse basisscholen één winnaar. Deze wordt bekroond met een boekenpakket én een ticket voor de provinciale prijsuitreiking.
Alle lokale winnaars uit de provincie Antwerpen nemen het dus tegen elkaar op in het provinciale luik van de wedstrijd . Een jury van bekende auteurs en journalisten beslist wie in de reeks van de basisscholen de Junior-Journalist wordt en met de hoofdprijzen naar huis gaat. Die werden uitgedeeld op de finale op zaterdag 6 mei 2017 in "Het Paleis" te Antwerpen.

Wij ontvingen 62 werkjes uit de basisscholen; 32 uit het vijfde leerjaar en 30 uit het zesde leerjaar.
Winnaar was Shainnah Baelus van het zesde leerjaar A uit De wijngaard. Je kan haar werkje "De wereld redden" hier lezen.
Vanuit de eerste graad secundair onderwijs van het KOSH was slechts een deelnemer; en dit voor 800 leerlingen!!
Mil Obbels werd dan ook de winnaar met zijn werk "Hoelang?".

Enkele foto's van de wedstrijd.

 


De vijfde leerjaren van Wonderwijs.

Klas 6B van De Wijngaard.

Klas 6A van De Wijngaard.