Up

 

 

Junior Journalist-wedstrijd 2016

De Junior-Journalistwedstrijd van het Davidsfonds is een creatieve schrijfwedstrijd voor jongeren. Leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs daagden wij uit om hun schrijftalent met elkaar te rneten in een tekst van maximaal 1000 woorden rond het thema " Verschillend en toch gelijk ". We dagen de deelnemers uit om een creatieve tekst, een eigenzinnig fantasieverhaal neer te schrijven rond dit thema.

De wedstrijd bestaat uit een lokaal en een provinciaal luik.
In de voorronde kiest men uit alle inzendingen van de Herentalse basisscholen één winnaar. Deze wordt bekroond met een boekenpakket én een ticket voor de provinciale prijsuitreiking.
Alle lokale winnaars uit de provincie Antwerpen nemen het dus tegen elkaar op in het provinciale luik van de wedstrijd . Een jury van bekende auteurs en journalisten beslist wie in de reeks van de basisscholen de Junior-Journalist wordt en met de hoofdprijzen naar huis gaat. Die worden uitgedeeld op de finale op zaterdag 30 april in "Het Paleis" te Antwerpen.

Uit alle inzendingen van onze Herentalse basisscholen is de laureate Linde Torremans met haar verhaal "Het Verdriet".
Linde Torremans is leerlinge van het zesde leerjaar A aan de basisschool" De Wijngaard" te Herentals . Haar leerkracht is juf Mart Moons die haar liefde voor taal zo enthousiast kan overbrengen aan haar leerlingen én hen ook aanmoedigt deel te nemen aan onze jaarlijkse Junior-Journalistwedstrijd.

Enkele foto's van de huldiging van de laureaat van de Junior Journalist-wedstrijd 2016 op het evenement "toast literair" op zondag 24 januari 2016 en van de andere bekroonde auteurs in de klas van juf Moons.

 

   
               
Jef Haest, bestuurslid verantwoordelijk voor de organisatie van de JJ wedstrijd, stelt de laureaat voor op "toast literair" 2016. De laureate Linde Torremans.
Felicitaties voor juf Mart Moons. De laureate leest haar werkje voor.
Secretaris Jeannine Beutels overhandigt het boekenpakket. In de klas zesde leerjaar A van basisschool De Wijngaard.
De Juf met de laureate en de andere bekroonden uit de klas